Καθαρή Ενέργεια και Καινοτομία: Γνωρίστε την Advent Technologies (Patras, Cambridge) στη ΔΕΘ

5 Σεπτεμβρίου, 2018

Καθαρή Ενέργεια και Καινοτομία: Γνωρίστε την Advent (Patras, Cambridge) στη ΔΕΘ

Advent Technologies at Helexpo2018
H ερευνητική ομάδα της Advent Technologies στην Πάτρα και ο Πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt

 

Google, Facebook, IBM, Oracle, Cisco-Intel, Hewlett Packard, Coca-Cola, P&G, Pratt & Whitney, Lockheed Martin, Merck, Pfizer, Johnson & Johnson, Visa και άλλοι κολοσσοί της παγκόσμιας οικονομίας συμμετέχουν φέτος στην 83η έκθεση Θεσσαλονίκης (8-16/09/2018  – https://tif.helexpo.gr/).

H ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα φέτος στην ΔΕΘ και για πρώτη φορά τόσα μεγάλα ονόματα της οικονομίας θα βρεθούν στον ίδιο ελληνικό χώρο. Ανάμεσά τους και η Advent Technologies, μια εταιρία που ξεκίνησε την πορεία της από την Πάτρα και έχει τώρα έδρα το Cambridge της Μασαχουσέτης.

Η εταιρία, που ιδρύθηκε από Έλληνες επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς στον τομέα της επιστήμης των υλικών, έχει επενδύσει την τελευταία δεκαετία στην ανάπτυξη καινοτόμων υλικών και λύσεων που θα επηρεάσουν δραστικά τις εξελίξεις στον τομέα της καθαρής ενέργειας. Όπως λέει ο Πρόεδρος και συνιδρυτής της εταιρίας Δρ. Βασίλης Γρηγορίου:

«Το πρώτο μέρος του 21ου αιώνα μας φέρνει σε ένα σταυροδρόμι ασταμάτητης παγκόσμιας ανάπτυξης και περιβαλλοντικών προκλήσεων. Γνωρίζουμε ότι τα επόμενα 20 χρόνια θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα νέο μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας που θα ελαχιστοποιεί τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, τους ρύπους, τον άνθρακα και την κατανάλωση πετρελαίου. Οι νέες επιλογές καθαρής ενέργειας πρέπει να είναι διαθέσιμες σε προσιτό επίπεδο κόστους που να έχει επιχειρηματική λογική. Εκατομμύρια θέσεις εργασίας και αγορές τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα επηρεαστούν. Τα υλικά και οι λύσεις που έχει αναπτύξει η Advent Technologies στους χώρους των κυψελίδων καυσίμου (fuel cells), οργανικά φωτοβολταϊκά (OPV) και γενικότερα στον χώρο της επιστήμης των υλικών, οδηγούν τις εξελίξεις στον χώρο των καθαρών οχημάτων, της αποθήκευσης ηλιακής και αιολικής ενέργειας και την ανάπτυξη νέων καθαρών γεννητριών».

H Advent Technologies συμμετέχει στη ΔΕΘ στο περίπτερο US Pavilion (booth #33). Από την εταιρία το παρόν θα δώσουν ο Πρόεδρος Δρ. Βασίλης Γρηγορίου και ο CTO κ. Emory De Castro.

 


Επικοινωνία:

T: +302610911583
info@adventenergy.com